Konsept Çalışması


Konsept, aslında markanın anlayış ve görüşünü ifade etmektedir.kurumsal sosyal medya yönetimi Markaya ait tüm ürün ve mecralarda kurumsal bütünlüğün temelini oluşturacak bir uyuma ihtiyaç vardır. Bu uyum da konsept belirleme çalışmalarıyla sağlanabilmektedir. Kuruma ya da markaya ait bir konsept belirlemeden yola çıkılması, asla markayı hedefine ulaştıramaz.

 

Konsept belirlemek için de yapılması gereken “hedef kitle analizi, fikir üretme ve araştırma” gibi ön çalışmalar vardır.kurumsal sosyal medya yönetimi Gerekli tanımlamalar yapıldıktan sonra, olgunlaştırılan fikirlerin hedef kitleye ulaştırılması için en etkili tasarım unsurlarının neler olabileceği, kullanılacak sosyal medya aracında hangi çalışmaların daha etkili olacağı tartışılarak, marka kimliğinin dışına çıkmadan yenilikçi ve dikkat çekici bir konsept belirlenir.

 

Kimlikleme


Dijital medyada, markanın imzası niteliğini taşıyan kimlikleme, hedef gruplara markanın mesajlarını doğrudan ulaştırır ve markanın değer kazanmasına doğal bir katkı sağlar.kurumsal sosyal medya yönetimi

 

Özenle çalışılarak oluşturulan konsept esas alırak, sosyal medyada hangi durum ya da hizmetlerde hangi tasarımların, nasıl kullanılacağını kapsayan özgün bir kimlikleme çalışması yapılmalıdır. Böylece, sosyal medya paylaşımlarını göz ucuyla bile gören bir takipçi, o paylaşımın hangi markanın hangi hizmetine ait olduğunu anlar. Kurumsal marka inşaanız canlı bir varlık gibi sosyal platformlarda yaşamaya devam eder.

 

Profil Analizi


Sosyal medyada yer almak ve kitlesine hitap etmek isteyen bir markanın özenle tasarlanmış bir profile ihtiyacı vardır. Ofis ya da mağaza dizaynına gösterilen ilgi gibi, sosyal medya profiline de ilgi gösterilmelidir. Her gün yüzlerce, binlerce takipçi dijital mülkümüz olan sosyal medya profillerimizi ziyaret etmektedir. Bu kapsamda; hesap güvenliği, profil ve kapak görselleri, kurum bilgileri ve iletişim bağlantıları, öne çıkarılanlar, hizmet kategorileri, etiketlemeler, hesaplar arası bağlantılar gibi önemli bir çok işlemin yapılması gerekmektedir.

 

Görsel Tasarımlar


İçerik hazırlarken sadece markanın mesajını veren içeriklerle hedefe ulaşmak artık mümkün değil. Sosyal medyada birinci hedefimiz paylaşımlarımızın hedef gruplarımızda etkileşim almasıdır. Instagram gibi platformlar paylaştığımız bir içeriği sayfamızdaki takipçilerimizin bile %2 ila %10’una gösteriyor. Peki daha çok gösterilmek için ne yapamalıyız? Tabiki takipçilerimizin fayda göreceği ve paylaşmaya değer bulacakları, direkt kurumun hizmetlerini tanıtmayan içerikler hazırlamalıyız. Böyle etkileşimi fazla olan bir içerikten sonra mesajımızı paylaştığımızda çok daha yüksek bir gösterim elde etmiş olacağız.

 

İçerik hazırlamak sadece tasarım değil daha çok fikirdir. Fikri olmayan içerik sadece boşluk doldurmak için kullanılır.

 

Motion Graphics


İnsanlar Facebook’ta saatte 100 milyon saatten fazla video seyrediyor. YouTube günlük 4,950,000,000 izlenme sayısı alırken, Snapchat tek başına 10 milyardan fazla görüntülenme sayılarına günlük olarak ulaşıyor. Bir video izledikten sonra kullanıcıların %64’ü bir içeriği paylaşmaya daha yatkın oluyor. Dönüşüm oranları varış sayfası bir video olan sayfalarda %80 oranında daha yüksek.kurumsal sosyal medya yönetimi Ziyaretçiler içerisinde bir video olan web sitelerinde diğerlerine göre %88 daha fazla zaman geçiriyorlar. Dr. James McQuivery saniye başına düşen video karesini hesapladığında, bir dakikalık bir videonun 1.8 milyon kelimeye karşılık geldiğini gördü.

 

Görsel içeriklerde takipçinin ilgisini çekip onun içeriği incelemesini veya içerikteki yazıyı okumasını hedeflerken videoda kontrol sizde olur. Takipçinin nereye bakmasını, önce hangi kısma odaklanmasını isterseniz içeriğinizi ona göre hazırlar ve mesajınızı çok daha etkili bir şekilde muhatabınıza ulaştırmış olursunuz.